Äntligen helg

2009-07-31 Kl: 14:46:58
Allmänt | Kommentera här (0)
Ja nu är det äntligen helg, funderar på att plocka ur kylskåpet och sen åka och handla lite mat och gott till ikväll.
Vid halv 9 ska vi till brorsan och vara barnvakter. Kan nog bli mysigt de oxå.
Imorgon hade vi tänkt gå ut och äta och även gå på bio. Men riktig mysdag för oss två.

Förresten hörreni, tycker att kommentarerna lyser med sin frånvaro med undantag för Melinda ;-)
Så kommentera gärna. Är kul att höra vad ni har för åsikter.
Nej nu trycker den lill* lite för mycket på blåsan.

V 18

2009-07-29 Kl: 10:18:30
I väntan på Julia | Kommentera här (0)

Min graviditet - BF Tis 5 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 29 jul 2009.
Din graviditet startade Ons 1 apr 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 15 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 120 av 280. (42,9%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 5 jan 2010
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.
Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Pappa: En delaktig blivande pappa har en betydelsefull roll under graviditeten. Rent fysiskt är det kvinnan som är gravid och som är i centrum. Men graviditeten påverkar er båda. Ditt engagemang och stöd till henne gör det lättare. Ditt deltagande bör inte bara handla om att serva din partner. Du måste också ta fasta på dina behov och frågor. En god relation kännetecknas av att båda mår bra, tillsammans och som individer.


Ultraljud:
Ultraljud, som är frivilligt, görs på de flesta gravida vid graviditetsvecka 15 till 20. Ibland kan du få göra en undersökning tidigare eller senare beroende vad som behöver kontrolleras vid just din graviditet, men vanligtvis vid graviditetsvecka 17 till 19. Du har fått en inbjudan till en ultraljudsundersökning. Med ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen. Man kan också se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt. Tänk om du väntar tvillingar!Mitt ultraljud kommer att vara i v 20. Så vi får vänta ett tag till. Just idag så testar jag att vara utan min medicin och än så länge så funkar det bra.
Magen har börjat växa lite..
Se själva:

Ändå drar jag in min "vanliga" mage där.
Men formen varierar för varje dag beroende på hur mycket gas det fínns där inne..
Och har haft magbesvär ett par dagar också.
Men men.. Nu vet ni det i allafall.

Och har gått upp lite i vikt. Men inte så mycket.

tisdag

2009-07-28 Kl: 16:09:59
Allmänt | Kommentera här (0)
Idag är det tisdag och jag har jobbat, har mått ganska illa sen i söndags i samband med måltider då jag har svårt att äta. :-(
För övrigt är allting bra, magen har börjat växa och så.
TÄnkte lägga in lite info i morgon om min nya vecka. Tänk att det redan är v 18. Ojoj...

Idag står klippnig och grillning och mathandling på listan.
Min kära sambo fyller ju år i morgon. =) Så det bjuds på paj (matpaj) och tårta.. Sen ska han även ha med sig fika till jobbet i morgon.

I två nätter nu har jag drömt om jordgubbskräm och mjölk, de har varit så att jag verkligen känt smaken av det och nästan vaknat av att huvudkudden är blöt. Så idag köpte jag mjölk så jag kunde äta min Kräm med mjölk. =)
Självklart dricker jag enbart Milko Krav mjölk.

Nej nu ska jag klä på mig.. Och ta mig till Borlänge.

Grattis Melinda

2009-07-27 Kl: 18:06:51
Allmänt | Kommentera här (0)
Melinda och Danne fick en liten dotter igår 26/7.. När och hur stor den lilla var vet jag inte  än.

Men stort GRATTIS till Melinda och Danne.

glad nyhet

2009-07-24 Kl: 22:06:50
Allmänt | Kommentera här (0)
Som ni kanske vet vid det här laget är att Jill Johnson är min favorit inom musik världen.Hittade en glad nyhet när jag läste skvallerpressen idag..Nämligen detta:


Jill är beräknad till början av Januari hon också
=)

Fredag

2009-07-24 Kl: 07:20:48
Allmänt | Kommentera här (0)
Idag är det fredag och min jobb helg så jag jobbar fram tills på tisdag.
Igår var det 3 veckor kvar tills vi ska på ultraljud.
Kan berätta att jag annars är ganska gasig i magen..hihi. inte så trevligt alla gånger.

Idag ska jag innan jobbet:
- byta lakan
- tvätta de gamla samt torka dem
- packa ner allafärdig tvätt
- plocka ihop allt
- packa ner frukosten
- åka och köpa apelsiner till en present
- lämna inger på tågstationen


de var en liten lista det..ska försöka skriva mer senare nu försöker jag få ner frukosten.

v17

2009-07-22 Kl: 16:56:05
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 22 jul 2009.
Din graviditet startade Ons 1 apr 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 15 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 113 av 280. (40,4%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 5 jan 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen/Mamman: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna.
Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.Fostret:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.


Längesen

2009-07-22 Kl: 16:46:12
Allmänt | Kommentera här (0)
Jag vet att det var ett tag sen jag skrev, men har jobbat en hel del och de har varit mycket på jobbet. Och när jag inte jobbar så försöker jag hålla illa måendet bort och så försöker jag få ner mitt tvättberg.. Bara 5 maskiner kvar nu *Puh*
Illamåendet håller för övrigt på att avta känns det som.. Klarade mig i helget på halva dosen. Men när jag jobbar så måste jag äta full dos annars kommer illamåendet när jag inte hinner äta. Ska ringa Kvinnokliniken i morgon för att få ett nytt recept utifall att. Känns ju inte bra att stå där utan medicin och om man råkar spy dygnet runt igen.
Igår så spydde jag senast, det berodde på att jag hade sprängande huvudvärk när jag kom hem från jobbet så jag la mig för att vila och halv sov fram tills kl 19, då Erik kom hem. Så han gav mig lite mat men det var försent. Allt kom opp igen som ett brev på posten.. Sen sov jag gott hela natten. Men var riktigt hungrig i morse så de blev dubbelfrukost.
Idag är jag Borlängebo igen.. Är här och tvättar när jag är ledig. Passar på när jag kan...

För övrigt så är jag i v 17 nu.. Bara 3 veckor kvar tills halvtid och för UL. =) Längtar så jag längtar.
Lämnade lite fleece tyg till Anki (blivande farmor) igår, som hon ska få sy lite roligt utav. Även hon tror att vi väntar en flicka och även de hon har berättat för tror att det är en flicka... Så de tror jag med.

Resan till Ullared är förresten bokad, så 8-9Sept drar vi till Ullared, Jag, Erik och Erica (eriks kusin) och ev Fia (brorsans sambo) Men om hon ska med behöver vi nog 2 bilar för jag och erik ska ju handla en del. Hihi..
Och för er som kommer ihåg min och fias resa förra året vid den här tiden vet ju att de var en hel del grejor som kom med hem. :-P Hittar inga bilder på det just nu men det finns nog någonstans. Kan ju säga att bilen gick på 2 hjul och att vi hade varor för ca 17-18000 med oss hemma. Och då var vi endast 2 pers som åkte, nu är vi ev 4st.
Vi har även bokat en 4bädds stuga så vi ska nog få plats.  Fia känner ju fortfarande inte till att vi väntar tillökning, men hon misstänker nog det med tanke på att vi har större bil ;-)

Om 1 vecka fyller min sambo 23år oxå.. Så på tisdag blir det shopping till honom och sen på onsdag så måste jag fixa tårta och sånt till honom.

Det blev ett långt inlägg... Hoppas ni står ut med det. Nu ska jag packa upp kylväskan.

Ul igen...

2009-07-18 Kl: 19:37:21
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Vi vill gärna vet könet om vi får. Tror att det är en tös men vi får se.


Tänkte även skriva upp lite förkortningar så ni vet så jag slipper skriva ut hela ord..

BM= Barnmorska
Ul= Ultraljud
Vul= Vaginellt ultraljud
Rul= Rutin Ultraljud
vc= vårdcentral


Ja de var de som jag kom på nu. Janina får gärna fylla på om de  efler vi brukar använda.

Felskrivning av företaget?!?!

2009-07-18 Kl: 17:13:13
Allmänt | Kommentera här (2)

 Lite fel hos elgiganten kan vi ju hoppas.....


Ultraljud

2009-07-17 Kl: 19:52:44
I väntan på Julia | Kommentera här (3)
Den 13 Augusti är det dax för ultraljud. Måste bara ändra lite i mitt schema på  jobbet.
De ska bli så spännande.. Längtar.

Fredag

2009-07-17 Kl: 13:35:45
Allmänt | Kommentera här (0)
Idag så har jag jobbat, hade äntligen en lugn dag på jobbet.
Så jag flexade hem 2 timmar tidigare. Gick och köpte en glass och njöt av den på vägen hem.
Nu ska jag städa lite grann innan vi ska bege oss till borlänge över helgen.
Någon som vill komma och hälsa på??
Lämna i så fall en liten kommentar.

Kramar på er!

Förresten så har jag känt nått konstigt "tryck mitt på magen i två dagar nu. De kommer när jag gör något som är lite mer "stressigt".. Undra om det kan vara lilla filuren tro??! Vem vet?!?!
Fast känns som att det är för tidigt för att vara lilla filuren. :-S

v16

2009-07-15 Kl: 08:11:35
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd

Glucosbelastning

2009-07-14 Kl: 11:03:42
I väntan på Julia | Kommentera här (1)

Idag kl 8 begav jag mig till min bm på vårdcentralen för en glucosbelastning.
Kommer dit och får veta att min bm är sjuk. Så "chefen" fick rycka in i stället och leka barnmorska.
Hade 5.1 i faste socker, sen fick jag dricka hemsk sockerlösning. Efter det fick jag hålla mig vaken i 2 timmar och kolla på tv vilket inte var lätt men men. Sen tog vi ett nytt socker som var 4.6. Så jag blev godkänd.
Efter det så kände jag att snart spyr jag så jag struntade i frukosten hade ingen lust att spy bland allt folk så jag gick ut i bilen och tog fram en kräkpåse och spydde som en fontän. Körde hem och när jag var hemma så skakade hela jag.
Åt lite och tog min medicin. Så nu mår jag skapligt, lite snurrig i kolan bara :-P

Så godnatt på er ska nog sova lite middag.


Har ni frågor så är det bara att fråga på.


Fredag

2009-07-10 Kl: 08:52:57
Allmänt | Kommentera här (0)
Nu ska jag jobba hela helgen, får se hur det går.
Igår hade jag en hemsk huvudvärk då jag knappt kunde röra på huvudet. Men en god natts sömn.
Idag så stod jag utanför City Gross när de öppnade, behövde handla lite.
Så nu har jag ätit lite och nu vilar jag... Ska fixa min baugette sen så jag kan ta med den till jobbet.

Förlossning

2009-07-09 Kl: 11:57:43
Allmänt | Kommentera här (1)
Jag drömde att jag var på förlossningen i natt.. Erik gick inte att få tag i i drömmen. Och när det hela startade så var jag med Janina tydligen, så hon var den som fick vara med. Och erik lyste som sagt med sin frånvaro.
Allt gick då i allafall bra i drömmen och ut kom en liten tös =)
Vi får väl hoppas att Erik i allafall kan vara med vid förlossningen annars blir jag arg på honom. :-P

Funderar på att upplysa mina andra två systrar om att de ska bli mostrar. Brorsan väntar vi med, då han antagligen kommer tala om det för G. Och vet inte om jag vill det.

15 veckor

2009-07-08 Kl: 15:11:52
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Idag har jag gått 15v. =) Å medicinen Lergigan Comp börjar sina och den är restad i stortsett i hela Sverige men Apoteket Kupolen hade en burk, tur att man har en mamma med medicindeligation på mig så hon kan åka och hämta den åt mig.
För övrigt så har jag haft en hel del dragningar i magen i dag så det har spänt en del i den så den växer väl.

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 8 jul 2009.
Din graviditet startade Ons 1 apr 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 15 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 99 av 280. (35,4%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 5 jan 2010
Du har 181 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.


Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.
Pappa/partner

Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Det ligger säkert något i det din partner känner men irritationen eller ledsamheten kan vara oproportionerlig i relation till vad det gäller. Försök ha överseende. Orsaken ska tas på allvar men undvik att nämna att det rör sig om hormoner. Som ett stöd för dig själv kan du försöka sätta det i proportion och inte låta det påverka er relation allt för mycket.


100 kommentarer av Melinda

2009-07-07 Kl: 15:03:38
Allmänt | Kommentera här (0)
Jag vet att det inte är helt fastställt än men båda ul som jag gjort hittils så är det 5januari som är bf inte 11 som det är enligt mensen.
Och i våran kommun så är det 2v som är max.
Å det där namnet har jag sett men inte orkat ändra än :-P


Jag hann idag gå 85meter (vet för att sg har märkt ut det på väggen) sen spydde jag. :-( Kände det på mig så därför gick jag från jobbet tidigare.

Kallelse och grattis

2009-07-05 Kl: 17:30:51
I väntan på Julia | Kommentera här (2)

ja nu så väntar jag på kallelsen till ul. Hoppas den kommer denna veckan så man kan planera in det i schemat.
Har fått många grattis från arbetskamrater de senaste dagarna. Så ryktet går på jobbet ;-)
I morgon är första dagen efter sjukskrivningen.
Jag ska vara i köket, som ur är så har jag en av sommarvikarierna med mig. Jag ska skola in henne i köket, hur det nu ska gå. jag kan ju knappt köket själv. Men vi får väl slå våra huvuden ihop så kanske vi kan komma fram till något. De gick ju bra sist :-P


Svar till Erica

2009-07-05 Kl: 12:57:24
Allmänt | Kommentera här (3)
Ja det var ju ett fint namn det datumet, men reglerna är att du får gå 14 dagar över tiden så jag får gå till max 19 januari så 24 januari är lite för långt efter beräknad födsel.

Snäll

2009-07-04 Kl: 08:53:28
Allmänt | Kommentera här (6)
Måste bara säga att jag har en väldigt snäll sambo som tar hand om mig när jag själv inte orkar klivia upp och så..
Just nu försöker vi planera in en tur till Ullared i September då jag har 14dagar semester igen.
För övrigt så ska jag börja jobba på måndag. Får 3 dagar på mig att testa och funkar det inte så får jag kontakta barnmorskan och så får jag en läkar tid och blir sjukskriven igen. Men vill verkligen inte vara en sån som är sjukskriven hela tiden. Jag ska fixa detta. Sen om jag spyr nån gång i bland så är det väl så.

Ni får gärna kommentera i bloggen, det blir jag bara glad för...

Så lite frågor till er som jag gärna vill att ALLA svarar på...
- Vilket datum tror ni att han/hon tittar ut?
- Tror ni det blir en tjej eller kille?

Usch äckligt

2009-07-02 Kl: 19:48:59
Allmänt | Kommentera här (0)
Sen jag blev gravid så har jag märkt att det är jävligt mycket mat och äckel reklamer på tvn. Ursäkta uttrycket.
Men med min "sjukdom" så är detinte kul utan man blir mer illamående.

Tyst

2009-07-02 Kl: 07:59:50
Allmänt | Kommentera här (0)
Det som skrivs här får ni gärna hålla till er själva....

hemlighet

2009-07-02 Kl: 07:16:54
I väntan på Julia | Kommentera här (1)

 

Den 3 maj i år fick jag och erik ett plus på stickan..

Vi ska bli föräldrar.

Den 25 Maj  får jag  söka hjälp på Kvinnoklinken för kraftigt illamående, och kräkningar.
får medicin Lergigan. Och får göra ett VUL. Jag blir så glad när jag ser h*n där inne, så glad att jag börjar gråta.
27 Maj Blir vi  Inskrivna hos Barnmorskan Anna-Lena.
23 Maj Får vi söka akuten efter kraftigt illamående och kräkningar, barnmorskan sa att det var så illa att vi behövde åka in. Fick diagnosen hyperemesis gravidarum
Blir inlagd 2 dygn med dropp.
Får göra UL och allting är bra med våran lill*. Hjärtat slår och h*n rör sig för fullt. När läkaren äntligen får in hela bebisen så får aparaten en rejäl karate kick av h*n.


Våran lill* är beräknad till 5 Januari. När tror ni att h*n kommer?


Kommande datum:

090714 Glucosbelastning

0909?? Ullared
100105 Beräknad födsel.


V 14

2009-07-02 Kl: 07:14:58
I väntan på Julia | Kommentera här (1)

Min graviditet - BF Tis 5 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 2 jul 2009.
Din graviditet startade Ons 1 apr 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 15 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 93 av 280. (33,2%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 1 full dag (v13+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 5 jan 2010
Du har 187 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet

Fostret kan hicka. Kroppsdelarna är nu så tydliga att man till och med kan se vilket kön det har.

Fostret rör på sig i fostervattnet.


Mamma

Den trötthet du känt i början av graviditeten kan börja avta och du börjar känna dig piggare igen. Huden på magen tänjs ut. Hos många gravida kan en mörk strimma synas mitt på magen. Den beror antagligen på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar.

Bröstvårtorna och området runtomkring bröstvårtorna kan bli mörkare. Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången. Uppdatera din familj hela tiden om hur du känner dig så de kan stötta och hjälpa dig.


Baby

2009-07-01 Kl: 19:48:50
I väntan på Julia | Kommentera här (1)

Välkommen

2009-07-01 Kl: 19:24:16
Allmänt | Kommentera här (0)
Välkommen kära vänner.. Nu när bloggen är låst så tänkte jag att jag äntligen kan prata fritt om sånt som jag vill...
Så lite överaskningar kommer.

RSS 2.0