5dagar

2010-01-31 Kl: 20:59:22
Julia | Kommentera här (4)
Nu är Julia hela 5dagar gammal. Tiden har gått väldigt fort.
Hon har börjat hitta sina egna rutiner och det går bättre och bättre på nätterna *peppar peppar*
I morgon ska Erik jobba halvdag. 7-12. Sen så kommer han hem till oss. De senaste morgonarna så har vi (jag och Julia) sovit till kl 11 el 12. Så det kan ju bli bra!
Ställde mig för övrigt på vågen i morse. Har gått ner från 111,5kg till 102.9kg på 5dagar. Det är inte illa. Bara lite granna kvar då ;-)

Vi gick även på en premiärtur med vagnen idag. Den gick ner till Konsum och handlade frukost.
I morgon kväll funderar vi på att fråga farmorn och farfarn om de kan passa henne någon timme medans jag och Erik åker och handlar mat.
Får se hur det går...

Kram från oss


Förlossningsberättelse

2010-01-30 Kl: 18:43:21
I väntan på Julia | Kommentera här (2)

Vi kom ju in vid 20tiden. Då hade jag "förvärkar" enligt dom. Fick bada och då startade de riktiga värkarna. Klarade av att ligga där i badet ca 45minuter. Erik satt bredvid och knådade mig på ryggen. Innan badet så var jag öppen 3cm. Vid 23 så trodde bm jag skulle få sovdosen och åka hem och sova. Men när hon gjorde nästa undersökning så visade det sig att jag var öppen hela 5cm. Huvudet var väl nedträngt i bäckenet då. Jag börjar spy som en tok. Strax där efter så får jag lustgas för att slappna av lite mer.

Efter ett tag så känner jag att jag måste så på alla fyra så att jag kan ”svänga” med höfterna och Erik kan knåda mig på ryggen. Men när jag står upp på knä över ryggstödet och med saccosäck. Så blir det svårt att registrera hjärtljuden hos Julia. Så bm bestämmer sig för att sätta en skalp elektrod i Julias huvud så att jag kan röra mig fritt och vi fortfarande kan se hennes hjärtljud. När hon sätter elektroden så tar hon även hål på fosterhinnan. Så jag tycket att jag ”kissar på mig” hela tiden eftersom jag inte kommer ihåg att hon säger att hon tar hål på hinnan.  Vid kl 00.50 har jag öppnat mig 6cm. Nu kommer värkarna med 3mins intervall och dom är kraftigare. Så för varje värk så drar jag i mig lustgas och ”bankar skiten” ur min knäkudde som ligger i fotänden. BM tycket att jag har det ganska jobbigt och eftersom att dom tror att hon ska komma ut till kanske lunchen så föreslår hon en epidural bedövning. Annars så kommer jag ju inte klara av att krysta senare.

Jag får även ett Ringer Acetat eftersom blodtrycket kan gå ner vid epiduralen. Får epiduralen vid 02.55. Förlossningsläkaren kommer också in eftersom att det inte finns några accelerationer hos Julia den senaste timmen. Och för varje värk så sjunker hjärtljuden. Doktorn tar ett laktat test som var 1.8 så det var ingen fara med Julia.

Efter Epiduralen så spydde jag igen. Men den var underbar att få. Jag slappnade av och jag tror att jag somnade lite.

Vid 04.05 så får vi ringa på klockan eftersom det trycker på nå så fruktansvärt neråt så jag kan inte låta bli att vilja trycka neråt. Men undersköterskan som kommer in tror inte riktigt på oss. Men jag blir förbannad och skriker så hon hämtar barnmorskan och visst är jag fullt öppen och Julia är på väg ut.

Hon plockar fram allting som kommer att behövas och jag kämpar på för fullt.

När jag så väl får börja krysta så tar det 3krystningar och på fjärde så kommer hela Julia ut. Hon flög ut. Barnmorskan var förvånad att det gick så fort. Klockan är då 04,42.

Efter nån minut så får jag upp henne på magen och börjar kolla vad det är för kön. Ser att det är en liten flicka och kollar på Erik och säger ” Det blev en tjej” och han börjar gråta.

Efter 8minuter så kommer moderkakan. Erik fick klippa navelsträngen.

Jag sprack lite på höger sida, så blev sydd men vad jag tror är 4stygn. Fick även en kärlbristning inne i mig.

Vi fick en timme själva innan vi ringde och de fick komma och väga och mäta henne och även ge henne en spruta. Hon vägde 3660g och var 49cm lång.

Efter det fick jag gå och duscha. Det var riktigt skönt. Sen fick vi lite frukost innan vi fick komma ner till BB avdelningen där vi blir mötta av Eriks föräldrars granne som jobbar där. Kändes riktigt skönt. Det kändes tryggt.

Nere på BB så sover vi tillsammans i 4timmar. Sen blev det lite mat.

 

En sammanfattning av det hela så tycker jag att det gick riktigt bra. Jag blev förvånad över att det gick så fort. Och det gjorde inte alls så ont som jag trodde.

Barnmorskan var väldigt stöttande för mig, men var sämre mot Erik. Han blev liksom inte ”delaktig” i det hela.

När Julia var ute så kände jag ”Jaha, var det inge mer?!”

 

VI kom hem på torsdagen. Jag klarade inte av att ligga inne längre eftersom nattpersonalen var så hemska mot mig och höll på att knäcka mig.

Känns mycket bättre att vara hemma i min egna miljö med Erik som stöd.

 


Julia

2010-01-28 Kl: 19:15:03
Julia | Kommentera här (7)

Den 26 Januari 2010 kl 04.42
föddes lilla Julia Linnea Danielsson
Hon var 49cm lång och vägde 3660g
Förlossningen gick väldigt bra.

Skriver mer senare!!
Tack för alla gratulationer


På väg

2010-01-25 Kl: 19:43:34
Allmänt | Kommentera här (15)
Pratat med förlossningen, så nu åker vi in på koll.

Uppdatering

2010-01-25 Kl: 17:19:45
I väntan på Julia | Kommentera här (2)

Värkarna fortsätter.. men varierar mellan 6-9min. Och de varierar i styrka.
Funderar på att ringa förlossningen sen och fråga om de vill att jag ska komma in medans jag ändå har värkar och de får ge mig värkförstärkande eller något.
Annars så har jag haft 3 mindre blödningar från underlivet idag.


vid ungefär 18.20 spydde jag.. :-(

BF+16

2010-01-25 Kl: 13:38:15
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Har haft värkar sen 6.45 som sagt.. Det varierar i styrka och tid. Ibland kommer de med 2-3mins mellanrum sen blir det 6-7min i mellan. Så det är oregelbundet.
Erik har häcken full på jobbet. Men han ska sluta tidigare ändå i dag. Så han skulle gå vid 14.45 senast.
Om inget annat sker..

*VÄRK*


BF+16

2010-01-25 Kl: 09:23:24
I väntan på Julia | Kommentera här (2)
Jahapp då var det måndag igen..
Erik gick till jobbet som vanligt i morse. Jag vaknade strax efter av att jag har ont i ryggslutet. Det har hållt i sig sen dess. Men är oregelbundet.
Upptäckte även när jag var på toan att jag blödde från underlivet. Så jag ringde till förlossningen och fick prata med våran barnmorska som vi hade igår. Hon sa att det inte var någon fara så länge det är lite. Och hon trodde även att vi kommer att åka in innan dagen är slut. Vi får väl hoppas att hon har rätt.

Har smsat Erik och sagt att han får komma hem om han får tråkigt på jobbet. ;-)

Slag i ansiktet

2010-01-24 Kl: 11:50:55
I väntan på Julia | Kommentera här (2)
Ja så känns det.. Vi kom till förlossningen kl 8.20 i morse. Fick göra en CTG kurva i 40minuter för att bebis ville inte låta sig bli "inspelad" av den där apparaten. Så det var svårt att få en registrering. Sen efter ett tag när de var nöjda med kurvan så fick vi träffa doktorn.
CTG kurvan visade lite sammandragningar i allafall.
När doktorn kom så fick vi gå ner till Spec MVC där läkaren och underläkaren gjorde ett ultraljud igen. Och även en undersökning av livmodertappen.
Ultraljudet var bra. Doktorn uppskattade vikten till 3670g på bebis och det var tillräckligt med vatten.
Undersökningen av livmodertappen visade det sig att jag är öppen 3cm och att den är snart helt mogen. Doktorn kunde även känna bebisens huvud.
Sen upp till förlossningen och gör en CTG registrering i 30minuter igen.

Resultatet av allt blev att mina värden är alldeles för bra för att sätta igång mig och de tror att förlossningen kommer att starta själv innan tisdagen.
Men jag tror att när jag får komma dit tisdag så kommer de att säga " Vi väntar tills på fredag".
Känns som ett stort knytnäveslag i ansiktet.. Bebis kommer inte att komma ut så länge sjukvården får bestämma. För jag mår "för bra" för att vara gravid. Jag är smidig enligt dem och har inga problem alls..

*suck suck suck*

Förlossningen

2010-01-24 Kl: 07:37:21
I väntan på Julia | Kommentera här (0)

Nu är vi snart på väg till förlossningen. Vi ska på ny koll och även igångsättning.
Så ni får hålla tummarna och hoppas att allting går bra!
Är för övrigt i v 43(42+0) nu.

Vi hör av oss när vi vet något!!

Kramar


BF+14

2010-01-23 Kl: 12:14:51
I väntan på Julia | Kommentera här (4)
Nu är vi två veckor över tiden.
I morgon kl 8.30 är det planerat för igångsättning. Så då får ni väl ha oss i tankarna under hela dagen.
När personer ringer till oss så startar de nästan alltid samtalet med " Men är ni hemma?!" Inte så kul att höra.
Jag har slutat svara i telefonen numera. Svarar dock på sms.

En annan sak som har "irriterat" mig under graviditeten är alla som ska ta på magen.. Magen är MIN och ERIKS det är bara vi som ska känna på den. Det har varit okej om man har frågat innan. Men tycker itne om när man bara lägger händerna på den å trycker och grejar. Det är elakt. Det ÄR MIN OCH ERIKS mage. Bara våran.

Just nu håller jag på att tvätta det sista och diska det sista och även samlar ihop soporna som ska ut. Sen ska jag riva ur lakana och ta med dem till Borlänge och tvätta när vi åker dit i kväll . För då kan jag slänga dem itorktumlaren efter så är de klara. Vi vill ha nya lakan tills bebis kommer.
Ska även snart ta och kolla igenom förlossningsväskan igen och kolla om det är något mer som ska läggas ner.

Nej nu ska jag göra annat.

Ont

2010-01-22 Kl: 09:16:00
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Igår kväll hade jag ont igen men då med 4mins mellanrum och det gjorde mer ont är dagen innan.
Men som vanligt med min otur så slutade det under natten.. Känns så hopplöst. Jag kan ju inte vara vaken bara för att det ska fortsätta heller. Då kommer jag ju vara helslut när man kommer till förlossningen. *Suck*

 Så såg det ut igår. Gjorde vara 3st innan jag la mig.

Vem är vem?!

2010-01-21 Kl: 18:38:36
Kändisar | Kommentera här (1)
 
Heidi Montag                    Faith Hill

??? Vem är vem. Tycker de e ganska lika. Vad säger ni?

Knakar

2010-01-21 Kl: 13:42:02
I väntan på Julia | Kommentera här (3)
Det knakar i magen..

Slempropp

2010-01-21 Kl: 12:58:30
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Nu har slemproppen defenitivt lossnat. Fick en storklump på papperet nu när jag var på toan. Så KANSKE KANSKE nu då.

BF+12

2010-01-21 Kl: 08:55:08
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Hade ju ont med ca 5mins mellanrum igår. Och även undernatten. Kände lite när jag skulle kliva upp. Sen har det varit lugnt igen. Suck :-(
Ja vi får väl se om det börjar idag igen eller inte..

Promenad

2010-01-20 Kl: 17:31:41
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Efter råd av mamam så var jag ute på en 1½timme lång promenad. Hon trodde att det skulle få igång värkarna mer. Men kan ju säga att det hade motsatt effekt. Det slutade göra ont ett tag men nu när jag är still så börjar det komma tillbaka igen.

SF-kurva

2010-01-20 Kl: 13:45:55
I väntan på Julia | Kommentera här (0)

Ont

2010-01-20 Kl: 12:10:58
I väntan på Julia | Kommentera här (2)
Har känningar sen jag kom hem från Spec MVC, men tror inte att det är "riktiga" värkar. För de tror jag gör ondare. MEn de kommer med ca 5-6mins mellanrum och varar 35-50sek.Så såg det ut när jag testa klocka det.

Överburenhetskontroll.

2010-01-20 Kl: 10:18:16
I väntan på Julia | Kommentera här (4)
Ja nu har jag precis kommit hem från Spec MVC.
Först gjorde barnmorskan ett ultraljud på bebisen och kollade fostervatten och uppskattad vikt på bebisen. Hon kom fram till att fostervattnet var i underkant och att bebisens vikt var ca 3,5kg.
Efter det så tog hon en CTG kurva och utifrån det så tyckte hon att förlossningen borde startas senast på fredag. Men först skulle vi få träffa en doktor.
Efter ca 40min så får vi träffa doktorn som gör ett nytt ultraljud och kollar även livmodertappen som är mogen sa hon i allafall. Och enligt hennes ultraljud så kan vi minst vänta tills nästa vecka innan igångsättning.
Men hon går ut och pratar med barnmorskan vi träffar först och de bestämmer att på söndag kl 8.30 ska vi till förlossningen för igångsättning om bebis inte kommit ut av sig själv innan dess.

Så nu har vi spenderat två timmar på spec MVC.
Kan ju säga att hoppet tändes lite när BM sa torsdag eller fredag. JA tänkte både jag och Erik, snart är våran bebis här. Men tji fick vi av läkaren....
Så ja jag får väl vara tjock och otymplig i en halv vecka till. *Suck*

Tisdag BF+10

2010-01-19 Kl: 20:09:55
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Vad har man gjort idag då?!
Jag har tvättat, hängt tvätt, sorterat tvätt och bakat idag..
Va duktig jag har varit.

Mamma har kommit på anledningen till att bebis stannat så länge, den vill bli en vattuman. Inte en Stenbock... Hihi, vi får se om hon har rätt.
I morgon kl 8.00 ska vi till Spec MVC Dagvården för överburnenhetskontroll, dvs ultraljud där de kollar moderkakan, fostervatten och bebisen och uppskattar vikten på den. Sen kollar de ev livmodertappen oxå.

Stickat

2010-01-18 Kl: 18:26:54
Allmänt | Kommentera här (2)

Lite som jag stickat under lördagen/söndagen

BM besök BF+9

2010-01-18 Kl: 13:50:28
I väntan på Julia | Kommentera här (2)
Ska på överburenhetskontroll på onsdag.  Och eventuellt på torsdag och fredag oxå.
EN liten tröst är att jag max får vara gravid tills på söndag.

Alla värderna var bra i allafall:

Bltr 115/88
SF-37
Hjärtljud 140
Vikt +15kg

Måndag

2010-01-18 Kl: 10:45:45
Allmänt | Kommentera här (0)
Igår spenderade vi hela dagen i Borlänge och när vi kom hem så slängde vi oss i soffan och låg där resten av kvällen.
Jag stickade lite grann.. Har gjort en katt och ett par sockor och en mössa.
Kan lägga in en bild sen när katten fått ett ansikte. ;-)

Har sovit så där i natt. Har känt som att någon gnuggat knogarna mot svanken på mig. (Erik är oskyldig)
Just nu så hålle rja gpå att tvätta och diska lite innan jag ska iväg till barnmorskan till kl 13. Får se vad hon säger.
Börjar ju kännas jobbigt att gå 9dagar över tiden. Men bebis sparkar då än och den hickar väldigt mycket.
Men ändå så vill jag ha ut bebis nu, innan bebis blir för stor.
Hade tänkt kolla igenom bb väskan idag oxå. lägga bebis sakerna i en påse så det är samlat. Och så måste jag kolla om jag packade ner strumpor åt den. Något som jag ofta tänker på men som jag aldrig kommer ihåg att kolla. Hihi...

Uppdaterar mer när jag kommer hem från barnmorskan.

Söndag BF+8

2010-01-17 Kl: 09:24:06
Allmänt | Kommentera här (1)
Nu så kollar jag på Disneydags. Har sovit skapligt i natt, vaknat ltie då och då av att benet gjorde ont.
Blogg har ju haft lite problem de senaste dagarna så det är inte lätt att blogga.
Igår så sprang vi på Kupolen och Elgiganten och Onoff, det tog 2 timmar totalt tror jag. Sen hade jag ont i ryggen.
Vi var ner till mina föräldrar och fikade lite och då passade Erik på att låna deras dator.

Sen hem till Eriks föräldrar och låna deras dator.

Sen till dagens klagomål:
HANDLA INTE PÅ SIBA!! Vi höll på att bl galna på Siba igår och det blev vi.
Vi köpte en dator där uppe för närmare 5000kr och när vi ska betala den så frågar de om försäkringar och sibakort och skit och Erik säger NEJ jag är inte intresserad. Då vill försäljaren att vi ska ge en lång förklaring till varför vi inte är intresserade. Då hade vi lust att lämna sakerna och gå därifrån.
Sen när vi kommer hem så öppnar erik datakartongen och upptäcker att datorn är BEGANGNAD. Den har varit inne på service och grejer.  Och det finns 2tagentbord i och en mus och alla sladdar ligger överallt. Så han blir arg och åker upp dit igen och får förklara. De kollar även den andra kartongen och även den är begangad. Så med andra ord så säljer SIBA begangnade saker. SÅ JÄVLA DÅLIGT. Och deras försäljare är APDRYGA.
Så Erik fick åka till OnOFF istället där var det mycket bättre. En ny dator och inga jobbiga försäljare som inte tar NEJ till ett svar.


Idag så går vi in i v42, suck. Och det är 8dagar efter beräknad födsel. Kan ju säga att det börjar bli jobbigt i allafall.
SÅ snälla Bebis. Kom ut NUUUUUUUUUUUU!!!

Tredje försöket

2010-01-15 Kl: 17:04:43
Allmänt | Kommentera här (1)
F*n det funkar itne att blogg idag.
Har i allfall inte gjort något speciellt. Har bara varit och handlat och tankat bilen.
Ikväll blir det tacos ätning och degande i soffan. Erik är trött efter arbetsveckan. Och jag är alltid trött ;-)
Nu är Erik borta med Markus. De skulle handla nått så de kunde spela.

Jaja.. Orkar inte uppdatera mer nu.

Kram

 Magen igår, v41 (40+4)

Ätar dag

2010-01-14 Kl: 11:51:38
Allmänt | Kommentera här (3)
Idag känns det som en ätar dag.

Frukost:
1 skål med Havrefras och mjölk
2 smörgåsar
1 glas juice

Lunch:
Fisk
ris
tzatziki

Mellanmål
Havrefras och mjölk

Middag
Spagetti och korv

däremellan så har jag ätit vindruvor. Hihi, så jag äter hela tiden känns det som.
Det är då mer än vad jag brukar äta.

Vågar man?!

2010-01-13 Kl: 18:05:20
Allmänt | Kommentera här (0)
Kände en smärta i ryggen som var ungefär i mitten av ryggen som strålade neråt och ut i benet. Kan det vara?! Vågar man hoppas?
- Nää tror inte jag vågar.

Lunch

2010-01-12 Kl: 14:18:08
Allmänt | Kommentera här (1)
Idag så gjorde jag något oväntat. Jag åkte till Eriks jobb så åkte vi ut och åt lunch tillsammans. Eriks arbetskamrat fäljde också med och väl framme vid pizzerian så träffade vi två till av deras kollegor. Herregud, vilket stämning det var. De är ju helt galna (på ett bra sätt) det blev mycket skratt och tok. Men trevligt var det.
Vi satt där nästan en timme (oops) men de hade ju "personalmöte" under lunchen kändes det som.
Så en riktigt trevlig lunch var det. Fick även beröm för mina tårtor som jag bakat åt dem.
Tackar tackar...


Bm besök (BF+3)

2010-01-12 Kl: 12:23:41
I väntan på Julia | Kommentera här (3)
Då har jag precis kommit hem från A-L igen! Hon trodde inte att jag skulle dyka upp idag. Så hon blev överraskad. Allt var bra med bebis,
SF-37
Bltr 120/80
Hjärtljud 154.

Vi bokade ny tid tills på måndag och sen på onsdag så skulle det bli överburenhetskontroll och ev vräkning. Hihi..
Hon sa att pappan får ta att vräka barnet han är ju trots allt vaktmästare.

Efter alla kollerna så började vi prata och det kändes skönt. A-L sa att hon känner igen en hel del av de sakerna jag berättade.
Hon sa att om jag ville så kunde jag få träffa deras psykolog och prata av mig med henne. Så jag ska ta och fundera på det.

Nu väntar mat och glass... =)

BF+3

2010-01-12 Kl: 09:58:44
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Idag ska vi till A-L igen! Hon fick inte rätt eftersom bebis inte kommit än.
Så idag ska jag få zonterapi igen. Får se vad hon säger.. Igångsättning kanske?!
Har ju inte mått så bra de senaste dagarna. Spyandet och illamåendet. Har ju svårt att äta eftersom allt jag stoppar i munnen framkallar illamående. *suck*

Uppdaterar mer sen nrä jag kommit hem.

Irriterande

2010-01-11 Kl: 18:23:01
Allmänt | Kommentera här (0)
Jag och erik städade lite men det känns som att jag lika gärna kan låta bli eftersom Erik i allafall ifrågarsätter allt jag gör och gör om det igen. *suck*

Hade lite ont vid 3 tiden idag på eftermiddagen. Det gjorde ont i ryggen och i magen och strålade neråt. Men sen slutade det som vanligt.


Svar till mamma: Prinsessan har varit riktigt duktig idag. Dock tappade jag bort henne på promenaden när hon hoppade ner i en snöhög. Tur att man hade koppel på henne så man hittade henne igen.

Svar till Annica (arbetskompis till Suss): Trevligt att du hittat hit också.

Svar till Sannis: Graviditeten har inte varit den lättaste med tanke på att jag spytt sen v7 och haft foglossning sen v 14 kanske. Och sen att bebis verkar vilja stanna därinne för alltid. Men snart blir den nog vräkt. Hihi..


Kända läsare:
Mamma
Hanna
Johanna
Janina
Sannis

4 av 35

2010-01-11 Kl: 11:06:09
Allmänt | Kommentera här (2)
läsare har sagt vilka de är.. Vilka är de övriga 29 då??

Iallafall så hade jag en riktigt kräkdag igår då jag spydde upp allt utaom saftsoppan.. Och Never Stopen som jag åt haha. Bebis verkar bara gilla onyttigt just nu. 
Saft soppa har ju funkat tidigare när jag spytt som en tok. 
Just nu så kollar jag på Våra Bästa År när det är slut så ska jag ta med lillprinsessan som ärpå besök ut på en promenad. Hoppas det ger någon effekt på bebisen.. Tycker den ska komma nu. 
I  morgon ska vi i allafall till barnmorskan.  

Överraskning

2010-01-10 Kl: 10:59:52
Allmänt | Kommentera här (5)
Kan säga att jag de senaste dagarna har haft 35 unika besökare på min blogg. Nyfiken vilka alla är så ni får ju gärna lämna en kommentar.

Förövrigt så hålle rbebis på¨att tömma min mage helt. Har spytt redan idag och det var ju hela frukosten som kom. Suck.. Får väl hoppas att jag åtminstone får behålla lunchen. Annars kan det bli tufft om bebis bestämmer sig för att komma nu.

Annars så håller vi på och städar i köket. Så det blev det "roliga" för dagen som mamma sa att vi skulle försöka ha idag.

v.41

2010-01-10 Kl: 09:25:27
I väntan på Julia | Kommentera här (0)

Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer. 

Överburenhetskontroll och igångsättning

När du gått cirka 41 veckor bokar din barnmorska in dig på igångsättning på den förlossningsklinik där du planerar att föda. I vissa fall får du även gå på en överburenhetskontroll. Då görs en bedömning om, när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång. Igångsättning av förlossningen sker senast i graviditetsvecka 42 plus noll i Stockholms län. Det finns olika metoder för att sätta igång förlossningsförloppet.

Pappa/partner

Inget är som väntans tider. Försök hjälpa din partner att fördriva tiden. Ett tips är att göra matlådor och frysa in. Färdiga portioner att tina i mikron är ovärderliga när barnet kommit. Särskilt när de första pappaveckorna är slut och kvinnan ska hinna ta hand om sig själv, barnet och kanske ett äldre syskon.

ALL GRAVIDITETSFAKTA ÄR HÄMTAD FRÅN FAMILJELIV.SE OCH VARDGUIDEN.SE


Dålig natt BF+1

2010-01-10 Kl: 08:31:49
Allmänt | Kommentera här (0)
I natt har jag sovit dåligt. Har haft ont både här och där. framför allt  i höften, och när jag vänder på mig så mår jag illa. Inte lätt inte lätt..
Idag ska jag i allafall hänga tvätt och slänga i en maskin med vittvätt. Sen ska i stortsett allt vara tvättat. Skönt skönt.

Dålig dag

2010-01-09 Kl: 19:15:24
Allmänt | Kommentera här (0)
Idag är ingen bra dag. Har ju redan skrivit hur morgonen var. Sen dess så har jag känt mig allmänt hängig.
Nu mår jag allmänt illa och så har jag huvudvärk än.. Det känns inge bra!
Och frussen är jag oxå för det är dåligt med värme i lägenheten.

Dagen då bebis är beräknad till

2010-01-09 Kl: 08:08:40
Allmänt | Kommentera här (3)
Jag det är idag det.. Och den dagen börjar inte bra! Vaknade med ont i huvudet för tredje morgonen i rad och är alldeles torr i ena näsborren (hur jag nu lyckats med det). Går upp och tar Alvedon som slutar med att jag börjar spy galla som en tok.. Tack för den starten.
Nu har jag tagit fram lite svartvinbärssaft från frysen som ligger på tining i ett värmebad. Ska göra mig en kopp varm svartvinbärs saft sen och krypa upp i soffan.

Värmetallrikar

2010-01-08 Kl: 10:59:42
Inköp till bebisen | Kommentera här (1)
Värmetallrik
Beställde två sånna här tallrikar och fick hem den ena idag. Och inget meddelande om vart den andra var.. :-S
Har ju betalat båda via nätet. Så jag ringde upp dem och frågade. Då visade det sig att de bara hade en i lager och hade beställt fler. Och att de ska ha meddelat mig via mailen. Men inget mail har jag fått och inte heller hade de skrivit något på lappen jag fick med heller. Så hon skulle kolla upp det och återkomma till mig under dagen.

Ons + torsdag

2010-01-07 Kl: 19:19:13
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Igår så tog jag det lugnt större delen av dagen. Hade förvärkar till och från hela dagen.
På kvällen fick jag zonterapi av C. Det hjälpte lite, hade lite mer ont på kvällen. Men som vanligt så slutade det under natten.

Idag så har jag varit i borlänge och handlat lite. Blev bla ett par nya mjukisbyxor och en badbalja till bebisen som vi fick av mina föräldrar. Tack så mycket.
Idag har det känts som att någon spänt ett band runt övre delen av livmodern. Och sen har jag även haft ont i ljumskarna. Och sen den vanliga molvärken.
Nu är jag nyduschad och sitter i mjukiskläder. ;-)

Nya listan

2010-01-07 Kl: 10:53:15
I väntan på Julia | Kommentera här (2)


Gissningar

2010-01-06 Kl: 20:43:39
I väntan på Julia | Kommentera här (1)

Så här ser gissningslistan ut hittils..


mattips

2010-01-06 Kl: 14:31:25
Allmänt | Kommentera här (0)

Gjorde jättegod gratäng här just nu.

Recept:

ca 12st potatisar
ca 400gr köttfärs
2st charlottenlök
6st färska champinjoner
2dl grädde
ca 1dl Bonjour creme fraiche Vitlök/örter
1msk soya
Vitlökssalt
Peppar
Riven ost
½ buljongtärning kött.

Skala potatisen och skiva den. Stek köttfärsen löken och champinjonerna. Krydda maten och ha på soyan.
Ta fram en ungsäker form och ha i lite smör i botten. Lägg ett lager med potatis i botten. Lägg sen ett lager med köttfärsröran. Avsluta med ett lager potatis. Blanda grädden och creme fraiche i en butt. Strimla buljongtärningen över maten och slå på gräddblandningen över maten och sen strö över osten och in i ugnen på 225grader i ugnen i ca 45minuter.

Smaklig måltid... ;-)


Lugnt

2010-01-06 Kl: 10:56:18
Allmänt | Kommentera här (0)
Än så länge är allting lugnt här. Förutom att det känns som att min mens ska komma när som helst och har lite ont i ryggen.

Natten har varit så där. Hade lte konstiga mardrömmar och ville då att Erik skulle hålla om mig men han sov som en stock. Så mellan 3-5 låg jag oc h stirrade i taket. Sen somnade jag om till kl halv 9 i morse.

När jag vaknade och hade ätit frukost så rensade jag bort julpyntet. Så nu är det klart och jag bytte även gardiner i sovrummet och köket.
Funderar på att åka till mamma senare och kolla på hennes gardiner. Då kanske även C kommer över och ger mig Zonterapi i fötterna. Så kanske vi kan få en liten bebis snart. BM ville ju ge mig det igår men jag kände mig tveksam.
Så OM jag kommer till nästa tid hos bm så skulle hon ge mig zonterapi då för att kanske få igång det.

BM besök -4dagar kvar

2010-01-05 Kl: 11:20:40
I väntan på Julia | Kommentera här (1)
Hjärtljud 152-156
Bltr 120/89
HB 122

A-L tror bebis kommer i morgon. Och att vi inte kommer att komma till tiden nästa vecka för då är bebis redan ute.
Det låter ju som en dröm. Beskrev även alla mina krämpor som ja ghar nu och då tyckte hon att det lät ännu mer som att det är på g.... ;-) *hoppas hoppas*

 V 40 (39+2)


Nya gardiner

2010-01-04 Kl: 14:28:20
Allmänt | Kommentera här (0)
   138kr hos jotex

 199kr hos hemtex

99kr hos hemtex 

Vill ha nytt i sovrummet och köket.  


Bakning

2010-01-04 Kl: 12:13:47
Allmänt | Kommentera här (0)
Ja det blev kärleksmums, brysselkex och kolakakor idag =)
Sen orkade jag inte mer för idag. Efter bakningen har jag och Boss kollat på tv.
Vi var även ut med soporna så grabben fick pinka. Snart ska jag hänga tvätt.

Har skickat sms till älsklingen och frågat om han vill ut och äta ikväll.. Hihi, man lär väl passa på ;-)

Bakning

2010-01-04 Kl: 09:39:37
Allmänt | Kommentera här (1)
Nu har jag bakat kärleksmums, men resultatet blev inte som jag ville :-( Men den är nog ätbar ändå.
Bossen sitter just nu och kollar på Knight Rider. Det är pangskjut så han ser så lycklig ut. För övrigt så gör han allt för att hitta på bus. Han hoppade upp i spjälsängen och hämtade kaninen som satt där. Han har hämtat mina tofflor och även Eriks strumpa. Sen så använder han sin matskål som tuggleksak. Funderar på att snart lägga mig en stund, det blev inte mycket sova i natt inte och sen upp i morse.
Har de senaste två nätterna fått ont i magen, hela magen när jag sover så oavsett hur jag ligger så har jag ont. Inte skönt. Det blir lite bättre av att ligga på rygg men då får jag ju syre brist :-P

Nej nu ska jag städa reda på mig i köket.

Sovrum

2010-01-03 Kl: 17:51:14
Inköp till bebisen | Kommentera här (1)
 Vaggan och söta tavlor ovanför.

Duktiga jag

2010-01-03 Kl: 17:09:28
Allmänt | Kommentera här (1)
Idag har jag
- hängt tvätt
- Varit i Kiwi och ätit
- Handlat
- Bakat kakor
- rensat och sorterat i frysen
- kokat gröt

Det tycker jag får räcka för denna dagen.

I morgon kommer min lille Junior hit på besök. Då ska jag baka, kärleksmums på nytt vis, chocolate chip cookies, kolakakor och eventuellt choklad snitt heter det så??!! Så jag har något i frysen i allafall.
Bara Mamam kommer ihåg att skicka med äggen ;-)

Nu ska vi snart sätta upp lite tavlor ovanför vaggan.

Kram på er!

V 40

2010-01-03 Kl: 09:42:49
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Uträkning utgår från dagens datum: Sön 3 jan 2010.
Din graviditet startade Sön 5 apr 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 19 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 9 jan 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

  

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

 

 

Pappa/partner
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!


Kom nu!!

2010-01-02 Kl: 21:55:01
I väntan på Julia | Kommentera här (0)
Håller på att längta ihjäl mig.. Vill att bebis ska komma NU på en gång.
Vill så gärna träffa min lilla bebis som legat där inne i 9månader nu.
Snälla kom NU!

Bilder

2010-01-02 Kl: 17:01:20
Inköp till bebisen | Kommentera här (0)
 Så blev skötbordet!

 Lathund till Erik!!

Förvärkar

2010-01-01 Kl: 21:18:31
Allmänt | Kommentera här (1)
Jadå, det har jag haft hela eftermiddagen och kvällen. Blev dock bättre efter att jag fått i mig Panodil.
Nu ska vi försöka sova.

GODNATT


Panodilen är det Anna-Lena som sagt att jag skulle ta. Vi skulel försöka äta och jag kunde itne sitta ner så då tog jag panodil.

Konstiga drömmar

2010-01-01 Kl: 11:36:58
Allmänt | Kommentera här (2)
Inatt drömde jag om att jag hade värkar men jag fattade itne att det var värkar. TÄnk så blir det så.. Tänk så vet man inte att det är det?! Hur ska jag kunna veta?! Ja jag kan ju säga att huvudet snurrade väldigt i natt...

Nyåret

2010-01-01 Kl: 09:57:06
Allmänt | Kommentera här (0)
Vi började dagen med att åka till Borlänge för att lämna lite saker. Därefter så åt vi lite med dom och fikade.
Sen var det av till Ica för att småhandla sånt jag glömt.
Sen hem och lämna varorna och sen till Kiwi där Erik skulle visa upp sin nya kamera. Vi stannade kanske i 45minuater. Sen åkte vi hem och jag la mig i soffan och somnade sov väl kanske ca 2timmar eller något. Och under tiden så städade Erik hela lägenheten. Förutom att dammsuga. Han ville ju inte väcka mig.
Sen när jag vaknade så var det bara att fixa maten. Det blev, kött i vitlöksmarinad och vitlökskroketter och svampsås. Mums.
Sen åt vi lite godis och ostbollar och kollade på tv. Vi har det ganska mysigt.
Vid 21.30 somnade Erik, lyckades få liv i honom vid 23.45. 
Sen på tolvslaget så skålade vi i Herreljunga Äppelcider.
Efter det så skulle vi lägga oss så jag skulle borsta tänderna men mina kräkreflexer var itne med på det.
Så jag spydde ner hela toaletten så det var bara att börja städa den. Kul början på den nya året men snart är det över och våran nya bebis är här.
Så underbart..
Drömde om bebis i natt och det var då en envis liten sak. Så vi får väl se.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER I ALLAFALL. Hoppas att alla får ett bra 2010.

RSS 2.0