My little corner...

2012-08-29 Kl: 11:56:56
Huset | Kommentera här (0)
.. av garaget.
 Grov entren Här ska torkskåpet och sopsorteringen stå.   Dörren in till tvättstugan.   DÄr det är vitt ska det upp en tapet. Och där de är konstigt/randigt sitter strukturväven.

 Här är lite hur de såg ut under byggtiden.
Erik har rensat alla bilder från datorn så kan inte visa någon bättre just nu.

Lördag

2012-08-11 Kl: 11:34:48
Allmänt | Kommentera här (0)

Våran lördag innebär eldning i kaminen, kolla på OS, surfa runt efter saker till garaget och en massa bus.
Tvättning och go frukost.
Snart dags för jobb. Dom sista två turerna!! =) *Wiii*

garaget

2012-08-10 Kl: 20:14:17
Vägen till huset!! | Kommentera här (0)
8mm, AC4/32, click, 2,52m2/pktFunderar på om vi ska lägga sådant här i förrådsdelen av garaget. Och sen lägga garageklinkers i bildelen av garaget.

 Min sysselsättning denna veckan har varit att rensa och byta ut kartongerna i garaget. bara 2kartonger kvar.

När vi blir av med lite plankor så kan vi börja med spackling och sätta upp lite väv på väggen och måla. Sätta upp lite foder runt fönster mm..

Morotsbröd- Tips!!

2012-08-05 Kl: 19:08:34
Maria Rekomenderar | Kommentera här (1)

Här är ett morotsbröd som jag verkligen kan tipsa om. Passar utmärkt till barn så det endast är honung, alltså inget socker och salten kan man lika gärna skippa enligt mig.
Man kan göra degen (tar ca 5-10min) gå i väg och leka med barnet i 30min komma tillbaka och kavala ut det på plåten. Leka i 30min igen. In i ungnen med det och lika i ca 15-20min igen.

Helt perfekt. Passar mig utmärkt.

Ingredienser

5 dl mjölk/ vatten
50 g jäst
0,5 dl olja - raps el dyl.
2 stora morötter (ca. 200 g), finrivna
1 tsk salt (frivilligt)
2 msk honung
4 dl vetemjöl
8 dl fullkornsmjöl

 

Gör så här

Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, honung och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.


Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

 

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.


Altanen & Gården

2012-08-05 Kl: 19:05:58
Vägen till huset!! | Kommentera här (0)
  Våran gröna slänt...

   Våran altan. De saknas staket.

 Julias lilla matbords hörna med möblerna MAMMUT från IKEA.

 Smultron  Jorgubbar och lite rabarber
  Min plocksallad bröjar ta sig.



RSS 2.0